Prednosti ALU I PVC Stolarije

Prednosti ALU I PVC Stolarije

ALU STOLARIJA

Aluminijumska stolarija je izrađena od konstrukcionog materijala i kao takva je pogodna za izradu prozora i vrata. ALU stolarija (pogotovu vrata) je nezamenljiva kod poslovnih prostora i visokofrekventnih prostora, a gde su mehanička svojstva prioritetnija od termo-izolacionih. Znači kad je za zastakljivanje potrebna lagana konstrukcija,velika čvrstoća i postojanost ALU stolarija se ipak stavlja na prvo mesto. Cene ALU stolarije su dosta veće od PVC pa se treba dobro informisati šta nam zapravo treba. ALU stolarija je lošiji zvučni izolator od PVC ali što se tiče toplotne izolacije nema velike razlike s obzirom da na tržištu postoje profili sa termo prekidom. Profil bez termo prekida (hladni profil) je pogodan za prostorije koje se ne greju (hodnici , ulazi u zgrade itd.).U našoj ponudi nudimo ALU stolariju izrađenu od ELVIAL profila.

Prednosti ALU stolarije:

  • lakši od PVC-a
  • pruža odličnu zvučnu i toplotnu izolaciju
  • lako se održava
  • modernog je izgleda
  • otporan na rdjanje tj. koroziju
  • pravi izbor za stolariju većih dimenzija
  • dugotrajnost

 

PVC STOLARIJA

PVC je vrlo zahvalan materijal i kao takav nije osetljiv na vlagu. PVC prozori imaju široka krila i ramove što kod drvenih prozora nije slučaj pa se iz tog razloga PVC prozori obavezno ojačavaju čeličnim profilima. Čelična ojačanja prozorima daju potrebnu masu i stabilnost. Prozori izrađeni od tvrdih PVC profila mogu trajati dugi niz godina i to bez vidljivih promena, uz uslov da se kupi kvalitetan PVC prozor tj. da bude izrađen od kvalitetnog profila. Na osnovu brojnih istraživanja pokazalo se da PVC stolarija ima niz prednosti u odnosu na drvenu i ALU stolariju. Pre svega znatno štedi energiju, odlična je zvučna izolacija i nije potrebno održavanje. Tržište pokazuje da proizvodnja i prodaja PVC stolarije stalno raste. Priče da se PVC stolarija izbacuje iz Nemačke i Austrije i sl. zapravo nisu tačne. Zapitajmo se da li bi neka fabrika proizvodila i unapređivala samu tehnologiju izrade PVC stolarije a da se to iz njihovog okruženja izbacuje. Iz upotrebe se u svetu izbacuju trokomorni i četvorokomorni profili iz razloga što oni više ne ispunjavaju tehničke karakteristike savremene gradnje i postavlenih uslova.

Sama proizvodnja PVC stolarije je vrlo jednostavna što za posledicu ima veliki broj priučenih proizvođača i nekvalitetne stolarije, a što je za krajnjeg kupca u principu bačen novac. Firme i kompanije sa tradicijom i velikim iskustvom u izradi PVC stolarije mogu da budu skuplje, ali njihov proizvod traje više generacija. Kompanije koje prodaju jeftinu stolariju ne opstaju dugo na tržištu pa samim tim i garancije koje daju nemaju smisla jer potrošač za par godina u slučaju reklamacije nema kome da se obrati. Najskuplje je kupiti “JEFTIN“-RECIKLIRAN PROZOR u nekom od većih stovarišta ili šoping centara i onda taj prozor ugraditi sam ili sa priučenim komšijom da bi se prošlo jeftinije. To je sa ogromnom sigurnošću bačen novac. Kupac nije ni svestan da je prozor koji je kupio na takvom mestu pre svega sumnjivog porekla, bez dekleracije o sastavu proizvoda, bez potrebnog ojačanja profila, bez garancije i sl. Da ne govorimo o problemima koji se mogu javiti posle ugradnje da se na suncu iskrive, da ne dihtuju dobro itd. Pa onda ubrzo treba skidati takve prozore i stavljati druge i ponovo plaćati.

JEFTIN PROZOR JE SIGURNO NAJSKUPLJI.

U našoj širokoj ponudi nudimo dve vrste šestokomornih profila renomiranih Nemačkih proizvođača sa originalnim austriskim okovom MACO.

Naša stolarija garntovano zadovoljava sve potrebne kriterijume i standarde savremene gradnje. Pridružite se i vi mnogim mudrim i zadovoljnim korisnicima naših proizvoda.

Infracrveni snimak objekta na kome se jasno vidi da je najveća disipacija toplote prisutna preko krova i stolarije.

thermo-house

Share this