PVC Stolarija

PVC Stolarija

Na svakoj kući ili objektu ulazna vrata pobuđuju posebnu pažnju i zato na njima moramo najviše pažnje posvetiti detaljima. Tako smo mi osmislili ulazna vrata.

Profili – PVC Stolarija

Profili sadrže posebni know-how naše kuće. Konstruisani su za visoke zahteve. Profili okvira i krila značajno su masivniji i stoga daju potpuni komfor. Čelično ojačanje iznutra daje dodatnu sigurnost, te ujedno preuzima na sebe i sve vijčane spojeve. Kosine od 45 stepeni daju potrebni optimalni odvod vode. Odvodnjavanje i ozračivanje se vrši preko prednje komore profila.

Vrata su garancija visoke sigurnosti i stabilnosti – Ispitano  na 100.000 otvaranja!

Okovi

Profili su prilagođeni uobičajenim okovima, tako da se kućna vrata mogu proizvesti u standardnoj ili posebnoj izradi. Posebnim se smatraju ona sa sigurnosnom bravom ili ona sa specijalnom opremom za zaključavanje.

Pragovi

Na raspolaganju su tri izrade:

Prag za novogradnju je povišen pa kao takav ima povoljnu dubinu za priključak parketa i kamena. Integralni PVC profili deluju u prostoru kao zaštitnik od hladnoće i sprečavaju prodiranje vode.

Prag za starogradnju je niže izrade i uvek ostavlja dovoljno prostora za tepih eventualne neravnine u podu. Jednostavan je za montažu i odgovara zahtevima za prolaz invalidskih kolica prema DIN 18025.

Novi prag s poboljšanom izolacijom

Novi prag od 20 mm visine, od aluminijumskog profila s toplotnim prekidom idealno odgovara zahtevima DIN 18025 u slučaju potrebe prelaska invalidskih kolica. Toplotnim razdvajanjem postiže se izuzetno dobra izolacija toplote.

Srednja brtva u području praga, dodatno obložena brtvom u štoku i krilu potpuno isključuje mogućnost prokišnjavanja ulaznih vrata.

Pojačanje ugaonih spojeva

Ulazna vrata su iznutra potpuno opremljena metalnim ojačanjem. Čvrstoću po dužini i širini osigurava čelična armatura. Uglovi krila vrata imaju vlastito ojačanje. Pocinkovani tlačni gusni delovi učvršćeni su vijcima s armaturom i time sprečavaju svako istezanje, spuštanje ili iskrivljenje.

Višestruko zaključavanje

Posebno nepropusno – posebno sigurno.

Zaključavanje preko više klinova je izrada koju možemo bez problema uraditi. Pojačanim zatvaračima postiže se dopunska zaštita od provala.

Toplotna zaštita

Sistem ulaznih vrata AD ispunjava zahteve zaštite toplotne energije.

Varijante otvaranja

Ulazna vrata mogu se otvarati prema unutra ili prema spolja.

Velike mogućnosti izrade

Ulazna vrata mogu se uraditi u mnogo varijanti, onako kako želi vlasnik kuće. Izvrsno se uklapaju bilo da je reč o novoj gradnji ili o izmeni starih prozora tradicionalnog izgleda. Prema želji mogu se kombinovati povezani elementi, prečke, razna stakla ili popuniti ispunama (ravnim ili dekorativnim).

Ispitivanja vrši poznati nemački stručni institut.

Sertifikati

Sistemsko ispitivanje.

Kriterijumi ispitivanja su: 100.000 postupaka otvaranja i zatvaranja, kojem je svrha ispitati efikasnost besprekornog funkcionisanja, te propusnost kroz zazore prilikom jakog vetra i pljuska.

Ispitivanje na provalu vrata.

Ispitni kriterijumi su: Opterećivanje brave do 3000 N na krilima, spojnici (panta) i bravama.

DQS sertifikat – sa svim svojim proizvodima u svemu odgovara postavljenim standardima kvaliteta.

Brave za vrata i pribor

Brave za vrata koje su takođe proizvedene od tvrdog PVC-a mogu biti izrađene u raznim formama i to po želji vlasnika kuće. Punjenja vrata mogu se vršiti i ostakljivanjem u ornament staklo, brušeno, obojeno staklo ili po specijalnoj želji vitražno staklo.

lnformacije o ovim detaljima možete dobiti od naših proizvođača vrata i prozora.

Share this