Kako odabrati ulazna vrata?

Kako odabrati ulazna vrata?

Vrata su svakako jedan od najvažnijih elemenata svakog objekta, bilo kuće, stana poslovnog prostora. Ona nam daju osećaj sigurnosti i prilikom nabavke istihi mora se voditi računa o kvalitetu i trajnosti materijala od kojih se proizvode. Savremeni materijali pružaju mogućnost da ih prilagodimo našim željama, potrebama ali i estetskim afinitetima.
Nekada ih nije jednostavno odabrati, ponude na našem tržištu ima sve više, brojne su firme u našoj zemlji koje nude stolariju, a istančanost ukusa kupaca je sve veća, ali srećom, znamo da ulazna vrata mogu biti u različlitim stilovima, od različitih materijala, različitog nivoa kvaliteta i performansi, pa nam je mogućnost odabira veća. Postoje vrata prilagođenog dizajna, za one koji su za nešto klasičniju i standardniju varijantu, a i vrata u modernim, upadljivijim ili dekorativnim bojama koja omogućavaju da personalizujete ulaz i fasadu kuće i učinite je posebnom.
Izbor vrata zavisi od nekoliko faktora:
arhitektonskog stila,
veličine,
materijala i
spoljašnih zidnih boja.

Ulazna vrata

KREATIVNOST I FUNKCIONALNOST PRI ODABIRU VRATA

Materijali za ulazna vrata mogu biti od:
punog drveta,
metala,
stakla,
fiberglasa,
PVC-a i
aluminijuma.
U zavisnosti od dizajna vaše kuće i vašeg načina života treba se odlučiti za vrata koje će biti od adekvatnog materijala za vaš dom.
Vrata od punog drveta izgledaju bogato i prirodno, ali potrebno ih je dodatno održavati.
Vrata od PVC-a ili aluminijuma su dobar izbor za bezbednost, praktičnost i ekonomičnost.
Prilikom odabira vrata, veoma je bitan stil vaše kuće, eksterijer, zidni materijali i dizajn prozora, a sve pomenuto treba razmotriti pre kupovine, jer se stolarija ne kupuje često, već iziskuje investiranje, ali nudi dugotrajnost. PVC vrata se pored standardne bele mogu raditi u daleko širem spektru boja. Dostupna su u standardnoj beloj, mahagoni, zlatni hrast, orah i drugim bojama. Seoski domovi ili moderne kuće u savremenom stilu zahtevaju različite vrste ulaznih vrata, dizajnerske ideje i kombinacije materijala, a u većim gradovima poželjno je imati i vrata sa sigurnosnom bravom.
Vrata od stakla omogućavaju svetlije ulaze i hodnike, pa bez obzita da li u vaš dom ulazi više ili manje svetlosti, PVC i aluminijumska vrata imaju odlične termoizolacione osobine, pa vam vrućina neće smetati. Takođe, ulazna vrata sa vitražima od stakla izgledaju sjajno i čine ulaz atraktivnijim. Veličina vaših ulaznih vrata je veoma bitna prilikom odabira, jer vaša vrata moraju da stanu u ulaznom hodniku, pa pre kupovine ulaznih vrata uverite se da će se vaša vrata uklopiti u ovoj zoni i odgovarati kako u funkcionalnom tako i u estetskom smislu. Takođe, ulazna vrata treba da obezbede atraktivan, pristupačan i praktičan arhitektonski element za zašitu kuće.

NEKE OD PREDNOSTI PVC ULAZNIH VRATA

Osobine ili karakterisitke ove stolarije su zapravo njene prednosti, a čine ih neke od sledećih karakteristika:
čvrstoća
mala težina
otpornost na abraziju
teško zapaljiv, tj. prestaje sa gorenjem kada je uklonjen izvor vatre
odlična mehanička čvrstoća i tvrdoća
jednostavnost za obradu
ekonomičnost
dugotrajnost
funkcionalnost
uklopljivost u različite stilove gradnje
energetska efikasnost
mogućnost reciklaže

Ulazna vrata varijante
Ovo su samo neke od glavnih karakteristika koje su se izdvojile, vremenom pokazale i nametnule kao vodeće, a uviđamo da je PVC materijal, posebno pvc stolarija, s godinama postao nezamenljiv materijal u građevinarstvu. PVC materijal je našao široku primenu kao izolator, zatim u proizvodnji cevi, prozora kako klasičnih tako i krovnih, vrata i ulaznih i unutrašnjih, kućne elektronike, znakova, reklamnih panela i mnogih drugih elemenata građevinske stolarije. Njegova primena i nesumljive prednosti vide se na svakom koraku.
Ulazna vrata, kao sastavni deo objekta u kojima živimo i radimo predstavljaju neizostavni elemenat o čijem kvalitetu se mora voditi računa.

happy wheels
Share this

Add your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *